Peter van der Geest, Keurslager

Onze vleeskeuze

Een gezonde leefomgeving voor de dieren

  • vleeswaren, worsten en salades uit eigen worstmakerij
  • gebruik van losse kruiden en specerijen
  • dagverse maaltijden
  • specialisatie: wild
Een gezonde leefomgeving voor de dieren

Rundvlees van de Veluwe

Ons rundvlees is afkomstig van Hollandse roodbonte runderen. Dit ras – genaamd Rijn Maas IJssel – groeit op in de weilanden rondom Lunteren. Hier genieten de runderen van een lange weidegang. De runderen groeien op in rust, met natuurlijke voeding en zonder preventief medicijngebruik. En dat proeft u!

Écht Texels lamsvlees

Liefhebbers van lamsvlees opgelet: wij verkopen écht Texels lamsvlees. Dit vlees is afkomstig van lammeren van het Texels schapenstamboek. Dat betekent dat de dieren zijn geboren en geweid op Texel. Hier groeien de lammeren op in de open natuur. Met uitsluitend gras en kruiden als voeding. Met als resultaat: een bijzonder smaakvol, mals en zuiver stuk lamsvlees.

Wroetvarken

Varkens moeten wroeten, deze gedachte vormt het fundament onder het label Wroetvarken. Deze varkens leven op dichte vloeren voorzien van een dikke laag strooisel. Hierop kunnen de varkens spelen, rusten én wroeten. Vergeleken met andere varkens hebben wroetvarkens drie keer meer leefruimte tot hun beschikking! Ook krijgen zij langer de tijd om op een natuurlijke wijze op te groeien. En het preventief gebruik van medicijnen is uitgebannen. Het Wroetvarken heeft als eerste varkensketen een Beter Leven Ster ontvangen van de Dierenbescherming.

Wroetvarkens van familie Kok
Ane, Overijsel

Franse scharrelkip

Bent u bekend met het kiplabel Poulet d’Yvonne? Deze Franse scharrelkip groeit op in de Bourgogne aan het riviertje de l’Yvonne. Hier bevindt zich een aantal kleinschalige stallen met buitenuitloop in de weilanden. Elke morgen weer strooien de boeren hier volop granen uit. Goed om te weten: het voer is 100% natuurlijk – zonder toevoegingen van groeibevorderaars en antibiotica – en bestaat voor 70% uit granen en kruiden. De Poulet d’Yvonne staat dan ook bekend als een langzaam groeiend ras. Dit kiplabel is gewaardeerd met twee sterren van de Dierenbescherming.

Onze vleeskeuze

Peter van der Geest, Keurslager

Raadhuisstraat 94
2101HJ Heemstede
0235286417
0235475125

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten