Peter van der Geest, Keurslager

Topscores van der Geest

Topscores slager Van der Geest

VIANEN – Met een 9,2 voor vaktechniek/technologie en een 9,9 voor ambachtelijke bereiding bleek Peter van der Geest vorige week de best geslaagde Meester Worstmaker.

De slager uit Heemstede kreeg maandag tijdens de jaarvergadering van het Worstmakersgilde uit handen van tv-presentator Jack van Gelder de bijbehorende trofee. Van der Geest had zich opgegeven voor de cursus Meester Worstmaker omdat hij zijn kennis wilde ophalen. ‘Het was alweer 25 jaar geleden dat ik voor het laatst in de schoolbanken had gezeten, op de slagersvakschool. Ik was erg gemotiveerd om de cursus met succes af te ronden en dat verklaart volgens mij de hoge cijfers,’ aldus Keurslager van der Geest die vol lof spreekt over docent Paul van Trigt en het waardeerde dat alle cursisten zonder reserves over hun bedrijf spraken. ‘Ook mislukte producten werden meegenomen naar de bijeenkomsten, enkel en alleen om van elkaar te leren.’

Vakkennis

Meester Worstmaker is een initiatief van het Worstmakers Gilde. Om de vakkennis op een nog hoger peil te brengen is voor de deelnemers een speciale training opgezet. Alle aspecten van het maken van worst en vleeswaren komen daarbij aan de orde. Ook het belang van de versheid van producten, perfect ambachtelijk afwerking van de worst en vleeswaar en het juiste gebruik van kruiden en specerijen wordt behandeld.

Bron: vleesmagazien.nl

Met goud bekroond

Jaarlijks worden er nieuwe specials van Peter van der Geest onderscheiden met het predikaat
“MET GOUD BEKROOND”. Deze producten moeten voldoen aan strenge hygiëne en smaakeisen en worden getest door een groep van onafhankelijke keurmeesters.

Eiersalade

  • eieren van de boerderij
  • eigengemaakte saus
  • kruidenmelange strikt geheim

Filet americain

  • 100 % magere biefstuktartaar
  • onze eigengemaakte saus
  • speciale kruidenmelange

Spareribs

  • mooie varkensspareribs
  • speciale marinade
  • kruidenmelange

Salade van het huis

  • frisse salade
  • augurken
  • achterham

Rookworst

  • mager varkensvlees
  • varkensspek
  • kruidenmelange
  • gerookt en gekookt

Paardenworst

  • mager paardenvlees
  • varkensvlees
  • kruidenmelange
  • gerookt en gekookt

Achterham

  • hamvlees
  • gepekeld
  • afgekookt op lage temperatuur
  • gerookt

Zuurkool

  • zuurkool
  • aardappelen
  • spekjes

Kippeling

  • mager kipvlees
  • gemarineerd
  • afgegrild

Carpaccio filet

  • rundercarpaccio
  • dressing
  • kappertjes

Runder rollade

  • mager runderrosbiefvlees
  • eigen kruidenmelange
  • afgegrild in de oven

Wildgoulash

  • vers wild
  • bouillon
  • paprika
  • uien

Wildgourmet

  • gourmetschotel
  • diverse soorten wild
  • afhankelijk van het seizoen

Kalfsrollade

  • mager kalfsvlees
  • eigen kruidenmelange
  • afgegrild in de oven

Pekelvlees

  • runderborst
  • gepekeld
  • afgekookt op lage temperatuur

Peter van der Geest, Keurslager

Raadhuisstraat 94
2101HJ Heemstede
0235286417
0235475125

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten